Skip Navigation Links
Česká televize

SOUBOR KOMEDIE ZAČÍNÁ POSLEDNÍ SEZÓNU HROU O KONEČNOSTI

 
I poslední sezónu v Divadle Komedie je soubor Pražského komorního divadla věrný svému repertoárovému zaměření na současnou dramatiku z německy mluvících zemí. Sezónu zahajuje adaptací románu Agnes švýcarského spisovatele Petera Stamma.

Inscenaci připravuje s Ivanou Uhlířovou a Martinem Pechlátem německý režisér Alexander Riemenschneider. Hra zkoumá současnou podobu milostného dramatu, touhu po blízkosti a hranice všudypřítomné samoty. "Agnes vypráví příběh muže a ženy, kteří se zaplétají do svých představ, takže stírají hranici mezi fantazií a skutečností," doplnila překladatelka románu a dramaturgyně Viktorie Knotková.

Výběr této adaptace podle ní souvisí i se stávající situací souboru, které v Divadle Komedie skončí příští rok v červnu. V grantovém řízení dostalo méně peněz a není tak schopno dostát umělecké koncepci, k níž se původně zavázalo.

Reportáž Jiřího Svobody.

"Text nás zaujal proto, že jsme hledali k poslední sezóně v Komedii takový, který se zabývá konečností, vzpomínkami, lidskou touhou utkvět někomu v paměti," uvedla Knotková.
 
-jab-, Česká televize, 22. září 2011

 
 

Klub

Divadlo Komedie, Jungmannova 1, 110 00 Praha 1, Tel: +420 224 222 484-5, pokladna: +420 224 222 734 PO-PÁ 12:00-20:00, SO-NE dvě hodiny před představením